Aan de slag met Seenons voor Rijksoverheid-organisaties

Kris
  • Bijgewerkt

Werk je voor een van de organisaties van de Rijksoverheid die vanaf 1 januari 2023 starten met Seenons?

Voor je aan de slag kunt moet je een paar stappen volgen zodat je klaar bent om het afvalbeheer van jouw organisatie te regelen via onze app!

In deze korte handleiding leggen we uit hoe je jouw Seenons-account activeert en controleert:

Wat doet Seenons?

Seenons verbindt het afval van bedrijven met inzamelaars die het gescheiden, via een duurzame route naar een afvalverwerker brengen. Die verwerker maakt er vervolgens weer nieuwe materialen en producten van. Zo stimuleren we samen een duurzame economie.

We zijn dus geen afvalinzamelaar of verwerker, maar een softwarebedrijf dat jouw afvalbeheer regelt door verschillende schakels in de afvalbranche te koppelen.

Wat verandert er voor jou?

Vanaf 1 januari 2023 ga je jouw bedrijfsafval inzamelen via onze handigewebapp.Je plant daarin zelf in welke afvalstromen je op welk moment wilt laten ophalen. Seenons is verantwoordelijk voor de inzameling van de volgende 13 afvalstromen:
  1. Restafval
  2. PMD en Folie
  3. Swill (inclusief koffiedrab)
  4. Metaal
  5. Hout A, B en C
  6. E-waste
  7. Holglas (Verpakkingsglas)
  8. Vlakglas
  9. Bouw- en sloopafval
  10. SZA
  11. GFT
  12. EPS
  13. Witgoed
Voor alle overige stromen is Seenons niet gecontracteerd en zijn vanuit het Rijksbrede categoriemanagement andere leveranciers aangesteld.

Je account activeren

Je ontvangt 8 december een automatische mail van ons om je account te activeren. Je hoeft daar verder niets voor te doen – behalve je account activeren en 2 stappen controleren.

💡 Je hoeft niet eerst iets te downloaden, Seenons werkt gewoon op je internetbrowser (behalve op Internet Explorer)

Om jouw Seenons-account te activeren, volg je deze stappen. Doe dat uiterlijk 16 december:

1. Open de mail van Seenons van 8 december 2022
  2. Klik in de mail op de knop ‘Activeer je account
  3. Kies je wachtwoord, en log daarmee in op app.seenons.com

Gelukt, ben je ingelogd? 🚪 Dan is de volgende stap om de gegevens in je account goed te controleren.

De gegevens in je account controleren

Zodra je inlogt in de app, zie je dat er al een aantal gegevens in de app voor je ingevuld zijn. Controleer die nu goed.

Het gaat om:

1. De locaties of filialen waar je het afval van kunt beheren
  2. De afvalstromen onder het menu ‘Mijn afval'

1. Controleer de locaties boven in de app

• Ga naar het overzicht ‘Mijn afval

• Klik bovenin op het dropdown-menu. Check of je daar alle locaties ziet waar jij bevoegd voor bent.

Klopt er iets niet in de locaties?

2. Controleer per locatie de afvalstromen

Controleer nu per locatie het volgende: zie je daar de correcte afvalstromen, containers en inzamelingen staan?

❓  Klopt er iets niet aan de containers, dag van inzameling of afvalstroom die je ziet?

Klopt er iets niet? Een wijziging doorgeven

Klopt er iets niet in de locaties? 👉 Bekijk hier hoe je filialen toevoegt

Klopt er iets niet aan de containers, dag van inzameling of afvalstroom die je ziet? 👉 Geef je wijzigingen hier door.

🔎 We gaan je wijziging dan beoordelen en koppelen je er zo snel mogelijk over terug.