Aan de slag met Seenons voor PD en glas (Afval Goed Geregeld)

Kris
Kris
  • Bijgewerkt

Gaat jouw bedrijf of organisatie in 2023 van start met het programma 'Afval Goed Geregeld' via Nedvang of het Afvalfonds? 🧃

Vanaf 2023 kun je jouw gescheiden PD (plastic en drankkartons) en glas kosteloos laten inzamelen. Om dat zo efficiënt en duurzaam mogelijk te doen, werkt Afval Goed Geregeld samen met ons, Seenons.

Om je inzameling van PD en/of glas te regelen moet je een aantal stappen zetten, zoals een account aanmaken voor Seenons 👇

In deze korte handleiding leggen we uit hoe je PD en/of glas-afval aanmeldt in de Seenons-app:

Wie is Seenons?

Seenons verbindt het afval van bedrijven met inzamelaars die het gescheiden, via een duurzame route naar een afvalverwerker brengen. Die verwerker maakt er vervolgens weer nieuwe materialen en producten van. Zo stimuleren we samen een duurzame economie.

We zijn dus geen afvalinzamelaar of verwerker, maar een technologie-bedrijf dat jouw afvalbeheer regelt in opdracht van Afval Goed Geregeld – en alléén voor PD- en glas-afval.

Wat verandert er voor jou?

Als je bent aangemeld voor het Afval Goed Geregeld-programma van 2023, kun je jouw PD (plastic en drankenkartons) en/of glas via dit programma kosteloos laten inzamelen.

Dat gaat via onze handige webapp. Je plant daarin zelf wanneer je welke afvalstroom laat ophalen.

Je kunt zelf een account voor Seenons aanmaken via afvalgoedgeregeld.app.seenons.com

💡 Je hoeft niet eerst iets te downloaden, Seenons werkt gewoon op je internetbrowser (behalve op Internet Explorer)

Je Seenons-account aanmaken

1. Meld je op tijd aan bij Seenons

Zorg ervoor dat je zelf een account aanmaakt in Seenons voor het inzamelen van het PD- en glas-afval van jouw organisatie.

Doe dat zo snel mogelijk! Als je je nu aanmeldt, kunnen we jouw PD en/of glas vanaf februari 2023 inzamelen.

In de stappen hieronder en in deze video leggen we uit hoe je een account aanmaakt:

Stap 1. Maak je Seenons-account aan op afvalgoedgeregeld.app.seenons.com

• Lees tijdens de registratie goed de algemene voorwaarden door 🔍

Stap 2
. Je ontvangt een mail om je account te activeren 📨 Klik op de link in die mail.

Stap 3
. Log in, en vul je contactgegevens in

Gelukt, ben je ingelogd? 🚪 Dan is de volgende stap om de gegevens in je account goed in te stellen.

De gegevens in je account goed instellen

Voordat jouw PD en/of glas afval via de Seenons-app kan worden ingezameld, moet je eerst een aantal zaken goed instellen.

Het gaat om:

1. Locaties en/of gebruikers toevoegen om jullie afval kunt beheren
  2. Afvalstromen toevoegen onder het menu ‘Mijn afval'

2. Voeg waar nodig filialen en/of gebruikers toe

Stap 4. Heeft jouw organisatie meerdere filialen of locaties waar afval moet worden opgehaald? Voeg dan eerst je filialen toe onder de knop ‘Mijn organisatie’.

Heb je maar 1 locatie, ga dan door met stap 5 👇

Bekijk hier hoe je filialen toevoegt

Stap 5. Heb je collega's die ook helpen bij jullie afvalbeheer van PD en/of glas?

Voeg die collega's dan toe als gebruiker aan jullie Seenons-account - en aan het juiste filiaal. Je collega’s ontvangen een mail om hun account te activeren.

➕ Bekijk hier hoe je gebruikers toevoegt.

3. Voeg je PD en/of glas toe als afvalstroom

Nu ben je klaar om je afvalstromen aan te melden 🚛 Hoe je een afvalstroom aanmeldt in Seenons leggen we in de video hierboven uit☝️

Je kunt binnen Afval Goed Geregeld alleen deze 2 afvalstromen laten inzamelen:

1. PD (plastic en drankenkartons)
  2. Glas

Stap 6. Ga in het menu naar 'Mijn afval' en klik onderin op de knop ‘Stel ophaalafspraken in

Voeg nu eerst PD toe, of juist glas - inclusief eventuele container(s) - en volg de stappen.

Stap 7. Klopt je bestelling, niet te veel containers besteld? Klik op ‘Afronden’ en klaar!

• Let op! Als je kiest om containers bij te bestellen, kun je die niet meer annuleren zodra je de bestelling hebt afgerond. Dus klik je op 'Afronden', dan staan je container(s) vanaf dat moment in bestelling.

📅 Let op!
De dagen & tijdvakken die je nu ziet bij het plannen van je ophaalmoment zijn
voorlopig – ze kunnen later nog wijzigen. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van onze logistieke partners.

Uiterlijk begin februari ontvang je van ons een bericht over jouw definitieve ophaalmomenten.

Omdat het om een grote, landelijke actie gaat, moeten wij bij onze leverancier meerdere honderden containers bestellen. Ze hebben tijd nodig om de containers te produceren en de plaatsing begin februari te coördineren.